YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI 10 - B SINIFI MUTFAK UYGULAMALARI

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI 10 - B SINIFI MUTFAK UYGULAMALARI

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

10 - B SINIFI 

MUTFAK UYGULAMALARI

 Patates püresi yatağında Cafe de Paris Soslu Biftek.

Bu sosun tarifini 1934 yılında İsverede yaşayan et lokantası sahibi Mösyö Bouvier

geliştirmiştir. Sosun içerisinde bol miktarda tereyağı, süt kreması, köri hardal ve diğer baharatlar bulunmaktadır. 

Biftek halkımız tarafından çok sevilen et çeşitlidir. Protein, demir ve B grubu vitaminince zengin marinasyon 

işlemi dışında her hangi bir işlemden geçirilmemiş saf ettir. 

Yanında humus ile servis edilmiştir. 

Etimiz demir dökme tavada yüksek ateşte pişirilmiştir. 

Afiyet olsun. 

Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder

Başarılar dileriz. 

07.04.2021 372

07-04-202107-04-202107-04-2021